Droom van Jef (7) komt uit: dagje treinconducteur en machinist spelen

17 mei 2017 om 15:25
nl
Passagiers in de trein van Deurne naar Helmond keken woensdagmorgen verrast op toen hun kaartje werd gecontroleerd. De conducteur was de 7-jarige Jef uit Mierlo-Hout. Hij is gek van treinen en woensdag ging zijn wens in vervulling: hij mocht een dagje conducteur en machinist spelen op de spoorwensdagen.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Jef mag meteen na vertrek van de trein vanaf station Mierlo-Hout plaatsnemen in de bestuurderscabine. "Ik wil later machinist worden en ik vind treinen leuk", zegt hij. John van Kaathoven is machinist bij de NS en hij begeleid Jef: "Ik zag zijn wens op Facebook en wilde die graag in vervulling laten gaan."

Treinengek
Als Jef de kans kreeg, zou hij het liefst heel de dag op het station rondhangen, zegt zijn moeder: "Jef is al gek van treinen vanaf dat hij kan praten." Hoe enthousiast Jef is blijkt als hij onder begeleiding conducteur mag spelen. In rap tempo en bloedserieus gaat hij de kaartje controleren.

Even later mag hij ook op de fluit blazen om het vertreksein te geven. Op het programma staan verder een rit met een stoomtrein en een bezoek aan het simulatiecentrum van de spoorwegen in Amersfoort. "Het wordt een lange dag, we zijn pas om negen uur vanavond thuis, maar Jef heeft de dag van zijn leven", zegt zijn moeder met een glimlach.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.