Pal-V wil start- en landingsbaan in Raamsdonksveer voor vliegende auto

17 mei 2017 om 13:33
nl
Het bedrijf Pal-V dat vliegende auto's maakt wil graag een start- en landingsbaan in Raamsdonksveer. Binnenkort komt de gemeente Geertruidenberg op bezoek om te praten over een vergunning. De zogenoemde airstrip zou tweehonderd meter lang en vijftig meter breed worden.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

"Het wordt geen compleet vliegveld in Raamsdonksveer met veel vliegbewegingen", benadrukt Marco van den Bosch, Director Marketing bij Pal-V. "We willen de baan gebruiken om bijvoorbeeld demonstraties te kunnen geven aan klanten of tijdens evenementen."

Het bedrijf is blij dat het kan gaan sparren met de gemeente over de start- en landingsbaan. "We hebben de wens uitgesproken voor een airstrip bij het bedrijf en de gemeente heeft ons toen benaderd om in gesprek te gaan", legt Van den Bosch uit.

'Geertruidenberg is trots op Pal-V'
Geertruidenberg houdt het bedrijf graag binnen de gemeentegrenzen. "We zijn er trots op een bedrijf in onze gemeente te hebben dat dit unieke en innovatieve voertuig ontwikkelt", laat wethouder Bert Van Den Kieboom weten.

De gemeente komt binnenkort op bezoek bij Pal-V om de wensen en eisen van de airstrip te bespreken. "Daarna gaan we de mogelijkheden bekijken. Daarbij is medewerking van onder andere de Provincie nodig", benadrukt te wethouder.

Pal-V zelf zit voorlopig goed op Brabantse bodem. Het bedrijf heeft onlangs uitgebreid met een nieuwe hal. "Maar is het zo dat we in de toekomst echt enorme aantallen moeten gaan produceren, dan moeten we verder gaan kijken", legt de directeur uit.

Vliegende auto's al verkocht in heel de wereld
Pal-V werkt hard aan de eerste commerciële vliegende auto ter wereld. Het eerste model, de Liberty Pioneer, rolt eind december 2018 uit de fabriek in Raamsdonksveer. Negentig stuks worden er gebouwd. De vliegende auto's kosten een half miljoen euro.

De verkoop van de de Pal-V startte drie maanden geleden en loopt goed. Van de eerste serie is inmiddels de helft ongeveer verkocht. Ze gaan straks de hele wereld over. Pal-V heeft al meerdere klanten in Amerika, Dubai en China. "Maar ook in Nederland en België hebben we er een aantal verkocht", weet Van den Bosch.

Brevet halen in Brabant
Voordat je mag rijden en vliegen in de Liberty Pioneer moet je wel een brevet halen. Dat kan ook op Brabantse Bodem namelijk op Breda International Airport. Vanaf juli start daar de Pal-V FlyDrive Academy.

"Wereldwijd is dat de eerste opleiding waar je een vliegende auto kan leren besturen”, benadrukt Van den Bosch de pioniersrol van Pal-V.

[YouTube:https://youtu.be/GfMNtCPChxo]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.