Gefrustreerde Steven Kruijswijk valt uit top-tien Giro d'Italia: 'Gaat niet zoals het hoort'

17 mei 2017 om 19:06 • Aangepast 21 november 2020 om 01:10
nl
Steven Kruijswijk staat niet langer in de top tien van het algemeen klassement van de Giro d'Italia. De kopman van LottoNL-Jumbo verloor 44 seconden op alle andere favorieten.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Kruijswijk stond na de tijdrit van dinsdag tiende in het algemeen klassement. Woensdag verloor hij 44 seconden op Tom Dumoulin, drager van de roze trui, en de andere renners uit de top tien. Daardoor valt hij uit de top. Na de tijdrit van dinsdag stond Kruijswijk tiende op vijf minuten en negentien seconden van landgenoot Dumoulin.

Kruijswijk staat na de twaalfde etappe twaalfde in het algemeen klassement. Hij heeft nu een achterstand van zes minuten en zeven seconden op Dumoulin.

Wachten op privacy instellingen...

Frustrerend
Kruijswijk kwam met grote ambities naar Italië, maar die kan hij voorlopig niet waarmaken. "Het is frustrerend dat er niet direct een aanwijsbare reden is. Ik verlies gewoon weer tijd op jongens voor me. Het gaat niet zoals het hoort te gaan. Je probeert goede moed te houden, maar bergop kom ik een paar procent tekort."

Stef Clement hielp Kruijswijk naar de finish, in een 'tijdrit tot aan de streep'. "Dat heeft hij hartstikke goed gedaan. Gelukkig was hij er, hij kon me ondersteunen. Maar in principe hoor ik gewoon vooraan te zitten."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.