Barbecueën in de tuin? Da’s pech, heg weg

18 mei 2017 om 09:31
nl
Een barbecue naast de heg, knapperend spek en één vonkje. Het was genoeg om de heg in de tuin van Bart van Horne uit Vlierden in lichterlaaie te zetten.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Ongeluk schuilt in een klein hoekje. Dat was woensdagavond niet anders toen Bart aan het barbecueën was in zijn tuin. Er was niets aan de hand tot de speklappen op de barbecue belandden.

Het spek begon te knapperen en een vonkje sloeg in de heg. “Daarna ging het heel snel. Ik had nauwelijks tijd om te reageren. Zoiets heb ik nooit eerder meegemaakt”, vertelt Bart.

Tuinslang
De heg stond binnen enkele seconden in lichterlaaie. Het vuur kroop richting het huis aan de ene kant en het tuinhuisje aan de andere kant. “Gelukkig heb ik een goede buurman. Met een brandblusser en de tuinslang hebben we geprobeerd het vuur te blussen.”

Door het kordate optreden werd voorkomen dat het vuur de woning bereikte. De heg is over een lengte van dertig meter zwaar beschadigd. Er is ook schade aan enkele tuinmeubels. “Het waaide hard, dus de vonken zijn overgewaaid naar de tuin van de buurman en zijn buurman. Daar zijn nog wat schroeiplekken te zien.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.