Patsercontrole: 11 auto's, 20.000 sigaretten en duizenden euro's in beslag genomen

18 mei 2017 om 14:09
nl
Tijdens een 'patsercontrole' die woensdag plaatsvond in Breda zijn elf auto's, 20.000 sigaretten en 3000 euro aan contanten in beslag genomen. Er werd bijna 15.000 euro aan achterstallige schulden geïnd. Bij de controle op het Dr. Jan Ingen Houszplein waren politie, douane, gemeente en Belastingdienst betrokken.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De agenten controleerden 146 voertuigen en schreven 47 bekeuringen uit. Onder meer vanwege gladde banden, een gemiste APK en het ontbreken van een kinderzitje. Twee mensen hadden teveel gedronken. Opvallend was dat negen mensen hun autogordel niet droegen.

'Hit'
De focus bij de controle lag op automobilisten die over doorgaande wegen rond het Dr. Jan Ingen Houszplein reden. Met een camera werd het verkeer op deze doorgaande wegen gescand. Bij een 'hit' vond een controle plaats.

De sociale dienst begint zes onderzoeken in verband met mogelijk zwart werk. Tien voertuigen met een buitenlands kenteken krijgen een naheffing van zeker 1500 euro omdat ze te lang met dat kenteken rondreden.

Een patsercontrole is bedoeld om onder meer ondermijnende criminaliteit, woninginbrekers, overvallers, straatrovers en mensensmokkelaars aan te pakken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!