Wraakvader Mario Haazen is nog niet van justitie af: 'Mishandeling tbs'er is poging tot moord'

18 mei 2017 om 18:31 • Aangepast 21 november 2020 om 01:08
nl
Justitie heeft donderdagochtend bekendgemaakt dat ze in hoger beroep gaat tegen de uitspraak in de zaak van Mario Haazen. Haazen mishandelde de 47-jarige oud-tbs'er Jack S. met een schop. Hiervoor kreeg de uit Helmond afkomstige Haazen tien maanden cel opgelegd, terwijl er zes jaar was geëist.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp
Wachten op privacy instellingen...


Justitie gaf gelijk na de uitspraak al aan 'zeer teleurgesteld te zijn over de uitspraak van de rechter'. Zij verdenkt Haazen namelijk van poging tot moord en niet van poging tot zware mishandeling. Volgens het OM ging Haazen bewust achter de man aan om hem te vermoorden.

Facebook
Haazen mishandelde Jack S. omdat deze man achter zijn dochter aan zat. Zijn dochter dacht dat ze een leuk 17-jarige vriendje via Facebook had ontmoet. In werkelijkheid was het de 47-jarige Jack S. Deze tbs'er vroeg het meisje om naaktfoto's, stuurde haar chocolade en rozen en probeerde met haar af te spreken.

Klopjacht
Haazen kwam hierachter en deed op 10 januari aangifte bij de politie. De politie startte een onderzoek, maar volgens Haazen duurde het te lang. Uiteindelijk kwam hij zelf Jack S. op het spoor en begon een klopjacht van twee weken. Op de bewuste dag kwam Haazen Jack S. in Eindhoven op straat tegen.

Haazen belde nog de politie om ze vijf minuten de tijd te geven om te komen. Toen de politie er eindelijk was, vond ze alleen een toegetakelde Jack S. De tbs'er hield er twee gebroken onderarmen, een snee in zijn been en een in zijn hoofd aan over.

Wanneer het hoger beroep plaatsvindt, is nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.