Michael van Gerwen wint Premier League na zinderende finale tegen Wright

18 mei 2017 om 23:00
nl
Michael van Gerwen heeft donderdagavond de derde Premier League-titel in zijn carrière gewonnen. In een zinderende finale trok hij met 11-10 aan het langste eind.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Wright pakte de eerste voorsprong in de wedstrijd. Hij gooide in de eerste leg meteen de eerste score van 180. Van Gerwen kon op gelijke hoogte komen, maar hij miste drie pijlen op dubbel 18. Wright sloeg wel toe en verdubbelde zijn voorsprong.

De derde leg was een hele matige van 'Mighty Mike'. 'Snakebite' kon daarom eenvoudig de derde leg op zijn naam schrijven. Van Gerwen leek zich even boos te maken en begon de vierde leg met 180. Hij bracht de stand terug tot 3-1.

Gemiste dubbels
Wright liet in eerste instantie na om de zesde leg naar zich toe te trekken, maar omdat Van Gerwen wederom dubbel 18 miste kwam de Engelsman alsnog op een 4-1 voorsprong.

Van Gerwen had moeite met het gooien van de dubbels. Ook in de zevende leg miste hij drie pijlen om de leg naar zich toe te trekken. Wright profiteerde daarvan: 5-1. De daarop volgende leg was een prooi voor Van Gerwen, nadat Wright had nagelaten om de voorsprong nog verder uit te breiden.

ZIE OOK: Michael van Gerwen dolgelukkig na krankzinnige finale: ‘Hier mag je alleen van dromen’

Het lukte Van Gerwen niet om dichterbij te komen. Na een hele sterke leg bracht Wright de marge weer op vier: 6-2. Het gemiddelde van 'Snakebite' lag met 105.8 veel hoger dan die van Van Gerwen (98.31). Ook in de negende leg kwam 'Mighty Mike' er niet aan te pas. Met een stand van 7-3 gingen beide darters korte tijd rusten.

Comeback Van Gerwen
Na de break kwam Van Gerwen terug tot 7-4, in een leg waar Wright een keer 41 wist te gooien. 'Mighty Mike' verkleinde de achterstand verder naar 7-5, waarop ook het geloof leek terug te keren. Wright ontsnapte vervolgens toen Van Gerwen 104 niet uit wist te gooien. Daardoor kon 'Snakebite' zijn eerste leg na de pauze pakken: 8-5.

Van Gerwen liet zich niet van de wijs brengen. Eenvoudig kwam hij terug tot 8-6, waarna hij in de vijftiende leg doordenderde. Wright miste een finish van 104 en Van Gerwen verkleinde de achterstand tot één leg. Vervolgens trok hij op overtuigende wijze de stand gelijk: 8-8.
[tweet:https://twitter.com/joostvanerp/status/865312048112177153]

Wright raakte het initiatief volledig kwijt. De Engelsman kwam nog wel op voorsprong, maar Van Gerwen sloeg direct weer terug: 9-9. Wright wist zijn rug te rechten door opnieuw op voorsprong te komen.  

De Engelsman kon de wedstrijd beslissen, maar hij miste zes dubbels om de titel op zijn naam te schrijven. Van Gerwen kroop door het oog van de naald en kwam terug tot 10-10.

Het geloof bij Wright was weg. Van Gerwen bekroonde zijn miraculeuze comeback met zijn derde Premier League-titel op rij.
[tweet:https://twitter.com/rtl7darts/status/865315324702457856]

Halve finale
Michael van Gerwen bereikte de finale door Gary Anderson in de halve finale te verslaan. Die wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Bij een stand van 7-7 wist Van Gerwen pas afstand te nemen.

Anderson miste de kans op een break. Van Gerwen deed dat niet en hij kwam weer op voorsprong. Die gaf 'Mighty Mike' niet meer uit handen en zo bereikte hij voor de vijfde keer op rij de finale van de Premier League.

Zo leefde Londen naar de ontknoping van de Premier League toe.
[Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=hDOgU7AJ94k]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.