Video

Helmond Sport weet niet te stunten tegen Roda JC

21 mei 2017 om 16:12 • Aangepast 21 november 2020 om 01:03
nl
Helmond Sport heeft zondagmiddag niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Roda JC. De Helmonders waren opnieuw beter dan de eredivisionist, maar een late treffer van invaller Van Velzen deed Helmond Sport de das om.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

In de beginfase tastten beide ploegen elkaar af. Het eerste speldenprikje werd uitgedeeld door Helmond Sport. Zeldenrust werd de diepte ingestuurd, maar hij stond net buitenspel. Die beslissing was overigens discutabel, bleek uit televisiebeelden.

Strafschop
Roda JC deed in de persoon van Badibanga wat terug. Zijn vrije trap werd in de korte hoek onschadelijk gemaakt door doelman Van Gassel. In de 10e minuut kreeg Helmond Sport een strafschop. El Makrini haalde Braber onderuit, maar Edwards benutte de pingel niet. Van Leer keerde uitstekend.

Wachten op privacy instellingen...


Een flinke tegenvaller voor Helmond Sport, maar de ploeg bleef de aanval zoeken. Dat leidde echter niet tot grote kansen. Braber was nog het dichtste bij, maar hij werd te veel gehinderd om tot een goed schot te komen.

Het Limburgse publiek liet hun onvrede blijken en korte tijd later kreeg Helmond Sport een goede mogelijkheid. Bourdouxhe bediende Thomassen, maar hij schoof de bal naast. Nog binnen het halfuur greep Roda JC-coach Anastasiou in door verdediger Kum naar de kant te halen voor Gnjatic.

Het voor Roda JC gewenste schokeffect bleef uit, al was Werker met een kopbal nog dichtbij een treffer. Zijn inzet werd van de lijn gehaald. Zes minuten voor rust wisselde Helmond Sport ook voor het eerst. Verkennis, met geel op zak, werd naar de kant gehaald. Fecunda was zijn vervanger.

Rode kaart
Net als donderdag moest Roda JC opnieuw met tien man verder. In de 44e minuut kreeg Rosheuvel de rode kaart voor een harde overtreding op het middenveld.

Wachten op privacy instellingen...

 

Openingstreffer
Een paar minuten na de pauze kwam Helmond Sport verdiend op voorsprong. Edwards legde de bal subtiel achter de verdediging van Roda JC en Zeldenrust rondde bekwaam af.  

Roda JC was de kluts kwijt. De Helmondse doelpuntenmaker was opnieuw dreigend, maar hij knikte de bal over het doel van Van Leer. Helmond Sport bleef gevaarlijk. Edwards kon alleen op Van Leer af, maar hij kreeg de bal niet bij een medespeler.

Grote kans
Ten Den had in de 77e minuut het lot van Roda JC kunnen bezegelen, maar Van Leer lag in de weg. Pas in de 84e minuut werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk in de tweede helft. Ajagun leek op weg naar Van Gassel, maar Fecunda gooide net op tijd zijn lichaam voor de bal.

Wachten op privacy instellingen...


De Helmondse doelman moest twee minuutjes later zelf handelend optreden toen diezelfde Ajagun voor hem opdook. Een schotje van invaller Van Velzen was daarna een makkelijke prooi voor de doelman.

Gelijkmaker
Geheel tegen de verhoudingen in kwam Roda JC op gelijke hoogte. Rutjes bediende Van Velzen en die schoot uit de draai raak.

Wachten op privacy instellingen...


Donderdag vergat Helmond Sport zichzelf al te belonen. De ploeg verzuimde zelf te scoren. Roda JC deed dat kort na rust wel.

Reacties

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.