Hockeyer Marcel Balkestein stopt nu echt: ‘Ik wil genieten van het leven met Maret'

22 mei 2017 om 10:05 • Aangepast 21 november 2020 om 01:02
nl
Marcel Balkestein (36) is gestopt met hockey. De oud-international uit Eindhoven speelde het afgelopen seizoen in Duitsland, bij Crefelder HC.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Ruim een jaar geleden kondigde Balkestein ook al een keer zijn afscheid aan. Hij liep een zware liesblessure op en miste met Oranje Zwart toen de play-offs om het landskampioenschap. Na de zomer ging het echter toch weer kriebelen bij Balkestein en tekende hij bij Crefelder.

'Voelt nu goed om te stoppen'
"Tijdens de Spelen in Rio, waar ik bij mijn vrouw Maret aan het kijken was, dacht ik: ik ben nog fit en vind het hockey nog steeds leuk. Dus toen Crefeld voorbijkwam, heb ik dat contractvoorstel aangenomen. Maar nu voelt het goed om te stoppen." 

Balkestein wijst op verschillende redenen: "Ik merkte dat het steeds moeilijker werd om mezelf te motiveren, om topfit te zijn. En ik moet meer dan honderd procent geven, dat is altijd mijn kwaliteit geweest. Daarnaast volleybalt Maret in het buitenland en wil ik de flexibiliteit hebben om vaker naar haar toe te gaan, zodat we elkaar vaker kunnen zien. Uiteindelijk is dat de kwaliteit van het leven. Je moet genieten en dat is wat ik met haar wil doen."

Wachten op privacy instellingen...

Zilver
Hoogtepunt in de loopbaan van de, van oorsprong, Heezenaar was zijn deelname aan de Olympische Spelen in 2012, waar hij met Oranje zilver won. Ook de landstitels en het winnen van de Euro Hockey League waren hoogtepunten in zijn carrière.

Vervelen gaat Balkestein zich niet nu zijn actieve hockeyloopbaan erop zit. "Ik werk bij een bank, heb een eigen hockeyschool en geef presentaties en clinics. Dus bang voor het zwarte gat ben ik niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.