Video

Politie zoekt daders heftige plofkraak Vlierden

22 mei 2017 om 18:16 • Aangepast 21 november 2020 om 01:01
nl
Een enorme explosie, buurtbewoners die hun huis uit moesten en instortingsgevaar bij het gebouw. De daders van een plofkraak op een geldautomaat in Vlierden hebben vorig jaar juni nogal wat schade veroorzaakt. De politie is nog altijd op zoek naar ze en toonde daarom maandagavond bewakingsbeelden in het programma Bureau Brabant.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De plofkraak werd op 15 juni rond drie uur ‘s nachts gepleegd aan de Waagweg. Drie daders hebben de geldautomaat opgeblazen. Een vierde zat in een vluchtauto te wachten. Het viertal ging er uiteindelijk zonder buit vandoor, maar liet wel een flinke ravage achter.


Bewoners van twee huizen in de buurt moesten die nacht uit voorzorg hun huis uit vanwege de enorme explosie. De volgende dag bleek dat muren van het gebouw waren ontzet en dat er instortingsgevaar was.

ZIE OOK: Plofkraak op geldautomaat Rabobank in Vlierden: daders zonder buit gevlucht

Auto in brand gestoken
De daders zijn er na de plofkraak vandoor gegaan in een donkere Audi stationwagon. Ze lieten een andere auto achter bij het pand en staken die in brand. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf, die een aantal dagen eerder in Elsendorp was gestolen. Ook de kentekenplaten waren gestolen. Die waren een dag eerder in Molenhoek meegenomen.

Mensen die meer weten over de zaak, wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.