Michael van Gerwen met grote afstand de beste darter van de wereld

23 mei 2017 om 12:58 • Aangepast 21 november 2020 om 01:00
nl
Michael van Gerwen blijft met afstand de beste darter van de wereld. Dat wisten we natuurlijk al, maar blijkt ook uit de meest recente PDC Order of Merit (de wereldranglijst). Van Gerwen verdiende de afgelopen twee jaar bijna twee miljoen euro aan prijzengeld. Daar komt niemand bij in de buurt.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Op plek twee staat de Schot Gary Anderson. Hij haalde de afgelopen twee jaar ruim 850.000 euro binnen. De nummer drie, Peter Wright, moet het doen met bijna 780.000 euro aan prijzengeld.

Mighty Mike is niet de enige Brabantse darter in de top van de wereldranglijst. Jelle Klaasen is terug te vinden op plek 8. De Alphenaar verdiende de afgelopen twee jaar ruim 380.000 euro aan prijzengeld. Klaasen is bezig aan een opmars op de Order of Merit. Hij stond een paar maanden geleden nog op plek tien.

LEES OOK: Jelle Klaasen zakt op wereldranglijst, Michael van Gerwen blijft de koning

Benito van de Pas is de nummer veertien van de wereld. De Tilburger haalde de laatste twee jaar ruim 300.000 euro binnen. Van de Pas begon het jaar op plek zestien en heeft dus een kleine stijging gemaakt.

Lager in het klassement zijn ook Berry van Peer uit Sprundel (op plek 70), Mario Robbe uit Tilburg (op plek 150) en Willy van de Wiel uit Rijen (op plek 187) te vinden. Het drietal verdiende bijna niets aan prijzengeld.

Dubai
Het dartscircus weet voorlopig van geen stoppen. Van Gerwen gooit woensdag en donderdag in Dubai een toernooi, waar ook de andere wereldtoppers aan meedoen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.