‘Wij willen juf Rita terug’, leerlingen op de bres voor geschorste schooldirecteur

23 mei 2017 om 14:11 • Aangepast 21 november 2020 om 01:00
nl
Nutsbasisschool De Regenboog in Geldrop houdt elke twee jaar een Wensendag. Op deze dag komen enkele wensen van de kinderen uit. Dit jaar deden de scholieren én leerkrachten wel een heel bijzondere wens: zij willen hun directeur juf Rita terug.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

Twee maanden geleden werden schooldirecteuren Rita van der Werf van De Regenboog en Harold Jacobs van De Beneden Beekloop op non-actief gesteld. Bestuursvoorzitter Ivon de Wilde van scholengroep Het Nut in Geldrop schorste de directeuren nadat zij in een brief klaagden over de voorzitter.

Juf Rita wordt gemist
De twee directeuren schreven samen met veertien collega’s een brief aan de Raad van Toezicht. Hierin zeggen zij zich onveilig te voelen en uiten zij kritiek op voorzitter De Wilde. Hierna werd het tweetal geschorst.

Juf Rita wordt door de leerkrachten, ouders en vooral de leerlingen van De Regenboog erg gemist. Ze willen niets liever dan dat de directeur weer terugkomt. Tijdens de Wensendag werden spandoeken opgehangen met de wens dat juf Rita weer mag komen werken.

'We willen hen terug'
Volgens Sytske Klarenbeek, ouder en woordvoerder van de Medezeggenschapsraad, is er veel onduidelijkheid over de reden van de schorsing. Er is inmiddels een mediation-traject gestart. “We hopen dat daar iets uitkomt”, zegt Klarenbeek. “Er zijn inmiddels al 200 handtekeningen ingezameld van ouders die juf Rita en meester Harold terug willen hebben op de scholen. We blijven actie voeren.”

De Medezeggenschapsraad heeft ook melding gemaakt bij de geschillencommissie, deze buigt zich ook over het conflict. Klarenbeek: “De directeuren worden écht gemist en dat proberen we op zoveel mogelijk manieren duidelijk te maken. We willen hen terug.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.