Maarten van der Weijden gesloopt na recordpoging: ‘De ambulance is zelfs even gebeld’ - Omroep Brabant

Maarten van der Weijden gesloopt na recordpoging: ‘De ambulance is zelfs even gebeld’

24 mei 2017 om 01:11
nl
Het 24 uur zwemmen is Maarten van der Weijden niet in de koude kleren gaan zitten. Na de recordpoging zag hij wit voor zijn ogen en was hij duizelig. “De ambulance is zelfs even gebeld, maar er zijn geen rare dingen gevonden”, vertelde de zwemmer dinsdagavond bij RTL Late Night.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Het was eigenlijk de bedoeling dat Van der Weijden zou aanschuiven bij Humberto Tan om te praten over zijn recordpoging. Hij was echter te vermoeid. Wel gaf hij telefonisch een korte reactie over zijn bijzondere prestatie.

Klachten
“Ik heb hoofdpijn, zere longen vanwege de chloordampen en een pijnlijke maag vanwege de grote hoeveelheid koolhydraten. Mijn benen schieten continu in de kramp en als ik opsta ben ik snel duizelig”, aldus Van der Weijden over zijn fysieke gesteldheid.

ZIE OOK: Wereldprestatie, maar geen wereldrecord: Maarten van der Weijden zwemt 24 uur non-stop

Maandagavond om negen uur begon hij aan zijn recordpoging. De olympisch kampioen moest 102 kilometer zwemmen om het record te verbreken. Van der Weijden kwam in 24 uur tot 99,5 kilometer.

De zwemmer deed niet alleen een wereldrecordpoging. Hij zwom ook voor het goede doel. Met de marathon werd ruim 8500 euro ingezameld voor KWF Kankerbestrijding.

Snel schakelen
“Na achttien uur bleek dat het record niet haalbaar was. In eerste instantie baalde ik ervan, maar je moet snel schakelen. Dat heb ik gedaan. Nu verlang ik naar rust. Ik ben slaperig, dus als ik ga liggen ben ik zo vertrokken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.