Video

76-jarige Marian haalt opnieuw stunt uit: abseilen vanaf Tilburgs hoogste woontoren

24 mei 2017 om 18:27 • Aangepast 21 november 2020 om 00:58
nl
Marian van Mierlo (76) uit Den Bosch heeft woensdagmiddag opnieuw een stunt uitgehaald. Eerder ging ze abseilen vanaf het Provinciehuis in Den Bosch en de Euromast in Rotterdam. Woensdagmiddag daalde ze de 140 meter hoge Westpoint in Tilburg af, een van de hoogste woontorens van Nederland.
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

Marian heeft de spierziekte Guillain-Barré Syndroom (GBS) en doet de stunts om geld op te halen in het kader van ‘Het zit in MEI Challenge van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Wachten op privacy instellingen...


'Ik doe het niet nog een keer'
Marian deed ruim twintig minuten over haar afdaling. Voldaan en uitgeput stond zij weer op de grond. Met haar actie haalde de 76-jarige Marian maar liefst 1885 euro op voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Toh deed zij ditmaal weer een belofte: "Ik ga dit nooit meer doen. Daar kun je mij aan houden."

Het is niet de eerste keer dat Marian avontuurlijke momenten beleeft. Naast het abseilen van de drie gebouwen, beklom zij de Euromast en maakte ze een vlucht in een DragonFly, een open tweepersoons vliegtuigje. 

Wachten op privacy instellingen...


Toch niet de laatste keer
Nadat zij twee jaar geleden het Provinciehuis in Den Bosch was afgedaald, zei Marian dat het haar laatste keer zou zijn. Maar de 76-jarige daredevil kon het toch niet laten: "Toen ik de spierziekte GBS kreeg, kon ik op de eerste dag niet meer lopen. Op mijn benen staan, lukte niet meer. Als ik abseil, weet ik dat als ik weer op de grond sta, dat ik dan mijn benen voel. Dat vind ik zo'n magisch moment. Daarom wil ik het nog één keer doen."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.