Marathon van Tilburg gaat zondag ondanks warme weer gewoon door

27 mei 2017 om 14:58
nl
De marathon van Tilburg gaat ondanks het warme weer aankomende zondag gewoon door. Dat laat de organisatie weten na een laatste overleg. "We nemen extra maatregelen door onder andere extra EHBO in te zetten en meer sponzen uit te delen", vertelt Marjolein Kusters van de organisatie.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De marathon start vanwege het warme weer eerder dan gepland, namelijk om half negen. "We hebben net overleg gehad met mensen van de EHBO en de gemeente. Langs de route komen om de vijf kilometer waterposten te staan. En bij die waterposten zijn ook meer mensen van de EHBO", vertelt Kusters.

Verder worden er elke 2,5 kilometer voor een waterpost natte sponzen uitgedeeld. De verwachting is dat het zo'n 28 graden wordt. Volgens Jacques Kusters van de organisatie hebben maar een paar mensen afgezegd vanwege de warmte: "Ook zijn er mensen die hebben gekozen voor een minder lange afstand. Veel mensen zeggen dat ze rustiger gaan lopen dan ze van plan waren. En dat is natuurlijk verstandig."

'Uitlopen belangrijker dan PR'
"Daarnaast is het aan lopers zelf om zich van te voren goed voorbereiden." Naast iets drinken bij de waterposten, doen zij er goed aan om zelf ook water en isotone sportdrank mee te nemen. "Bovendien wordt aangeraden om het tempo aan te passen: uitlopen is belangrijker dan een PR lopen", schrijft de organisatie.

Eerder werd al besloten om het hele programma van de marathon van Tilburg te vervroegen. "De Atletiekunie adviseert om bij temperaturen tot 27 graden wegwedstrijden langer van 16 kilometer voor negen uur te laten starten. Dat advies volgen we op", schreef de organisatie maandagavond na spoedoverleg.

Dat betekent dat de hele marathon om half negen 's ochtends vertrekt, de halve marathon om negen uur en de kwart marathon om tien uur.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!