Video

Volop spanning in ELE Rally, favoriet Jasper van den Heuvel gaat aan kop

26 mei 2017 om 21:00
nl
Jasper van den Heuvel is na de eerste dag klassementsleider in de ELE Rally. De regerend Nederlands kampioen staat na zes klassementsproeven eerste, Hermen Kobus en de uit Wintelre afkomstige Piet van Hoof maken de top drie compleet.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Na de afmelding van Erik van Loon was er een groepje dat gezien werd als favorieten. Van den Heuvel, Kobus en Van Hoof werden samen met Bob de Jong genoemd als kanshebbers voor de eindzege in de ELE Rally 2017.

Bij de start van de eerste wedstrijddag maakte Van den Heuvel zijn bedoelingen duidelijk. "Plankgas! Maar dat zal de rest ook doen." De coureur met startnummer één hoopt op succes. "Ik heb hier niet veel geluk. Meestal word ik tweede of ga ik eraf. Maar goed, als ik niet voluit ga sta ik ook geen tweede." Voorlopig heeft hij deze rally wel succes, zaterdag wachten nog elf klassementsproeven.
[tweet:https://twitter.com/ELE_Rally/status/868233905320730625]
On board
De jonge Roald Leemans kreeg het rally rijden met de paplepel ingegoten van vader Ronald. Omroep Brabant reed vrijdagavond met de coureur uit Hank mee tijdens de eerste proef.
[youtube:https://youtu.be/R7DA0p9v83U]

Omroep Brabant verzorgde een liveblog tijdens de rally, lees hem hier terug. Voor mobiele gebruikers die de liveblog niet goed kunnen zien, kijk hier.
[scribblelive:http://scrbliv.me/2589674]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.