Video

Warmste meidag sinds 1922: Eindhoven het heetst met 33,4 graden

27 mei 2017 om 20:24 • Aangepast 21 november 2020 om 00:53
nl
Eindhoven was zaterdagmiddag de warmste plek van Nederland. Het kwik steeg naar 33,4 graden.Niet eerder werd op 27 mei zo’n hoge temperatuur gemeten. Het record was in handen van Gilze-Rijen met 32,6 graden, gemeten in 2005. Bij dat weerstation was het vandaag om drie uur ’s middags 32,7 graden.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Het is met deze hoge temperaturen de warmste meidag sinds 1922. Het was zaterdagmiddag in heel de provincie tropisch warm met maxima van 30-32 graden.

Brabant is hard op weg naar een uitzonderlijk vroege regionale hittegolf. Van een hittegolf is sprake wanneer de temperatuur op vijf aaneengesloten dagen op of boven 25 graden uitkomt en het op drie van die vijf dagen tropisch warm wordt met 30 graden of meer.

Vooral op weerstation Eindhoven is er kans dat aan deze voorwaarden wordt voldaan. Donderdag en vrijdag werd het hier al zomers warm. Zaterdag was het dus tropisch en dit is voor maandag ook voorspeld. Het is spannend of ook zondag de 30 graden wordt gehaald.

Wachten op privacy instellingen...

Kans op onweersbui
Zondag wordt het broeierig warm met zon en wolkenvelden. In het zuiden en oosten kan het 28 tot 31 graden worden en daar is de kans het grootst dat in de middag of avond een onweersbui ontstaat.

Maandag kan het in het zuidoosten met 30-32 graden nog één keer tropisch warm worden en daarmee is kans op een regionale hittegolf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.