Kampioen! Hockeysters Den Bosch pakken landstitel nummer achttien in twintig jaar

27 mei 2017 om 19:07 • Aangepast 21 november 2020 om 00:53
De hockeysters van Den Bosch hebben zaterdagmiddag de landstitel gepakt. In eigen huis werd er met 2-1 gewonnen van Amsterdam, donderdag won Den Bosch in Amsterdam al met 0-1. Het is het achttiende kampioenschap in de afgelopen twintig jaar.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

Den Bosch stond bij rust op een terechte 1-0 voorsprong. Het eerste kwartier had de thuisploeg moeite om door de Amsterdamse vereniging heen te spelen. Daarna kreeg het een aantal goede kansen via Imme van der Hoek en Marlies Verbruggen. Van der Hoek kreeg twee kansen, daarvan maakte ze er eentje af. In de zeventiende minuut maakte ze de 1-0.

In minuut 42 tilde Verbruggen de stand naar 2-0 na een goede individuele actie.

Vlak voor de drinkpauze in de tweede helft kwam Amsterdam terug in de wedstrijd via een doelpunt van Charlotte Vega. De Amsterdammers kregen kort daarna twee corners. Ze kwamen niet tot scoren, maar ze probeerden alles om de gelijkmaker te maken. Die viel niet meer. Waardoor Den Bosch kampioen is.

Afscheid met de titel
Maartje Paumen neemt afscheid met haar elfde landstitel met Den Bosch. De aanvoerster speelde haar laatste wedstrijd voor Den Bosch. Ze gaat in België spelen voor Antwerpen. Tijdens de wedstrijd had ze het even heel zwaar, nadat ze een strafcorner van Amsterdam op haar lichaam kreeg. Na de wedstrijd had ze het nog moeilijker, ze liet haar tranen lopen op het moment dat het besef kwam dat het tijdperk Den Bosch voorbij is.