Video

Zwemmer (14) uit Helmond overleden na ongeluk met jetski, verdachte aangehouden

27 mei 2017 om 21:14 • Aangepast 21 november 2020 om 00:53
nl
Een 14-jarige jongen uit Helmond is zaterdagavond overleden nadat hij waarschijnlijk werd overvaren door een jetski. Dit gebeurde in de Maas bij het Gelderse Well. De politie doet onderzoek en heeft iemand aangehouden die mogelijk bij het incident betrokken was.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Het ongeluk gebeurde rond vijf uur ’s middags. Getuigen hebben aan de politie verklaard dat de jongen was overvaren door een waterscooter. De politie onderzoekt of dit klopt. Over de aangehouden verdachte maakt ze op dit moment verder niks bekend.

Wachten op privacy instellingen...

De zwemmer kwam niet meer naar boven en de hulpdiensten werden gealarmeerd. De politie en brandweer startten een zoekactie. Onder meer een duikteam uit Den Bosch en de brandweer uit Heusden werden volgens een getuige opgeroepen. Ook werd er tijdens de actie met een helikopter naar de jongen gezocht.

Slachtoffer overleed ter plaatse
De jonge zwemmer werd na ongeveer anderhalf uur gevonden en uit het water gehaald. Hulpverleners hebben hem nog gereanimeerd, maar dit mocht dus niet meer baten. De jongen overleed ter plaatse.

De politie heeft meerdere waterscooters in beslag genomen voor onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.