Video

Guus Meeuwis liet zich jaren geleden al een enorme Elviskuif aanmeten... kijk hier

30 mei 2017 om 02:47
nl
Gelukkig hebben wij de beelden nog: in het voorjaar van 2011 liet Guus Meeuwis zich een centimeters hoge en stevige vetkuif aanmeten die hoort bij rock-'n-rolllegende Elvis Presley. De visagiste had destijds nogal wat bussen haarlak nodig. De beelden waren te zien in de stadionfilm tijdens Groots met een Zachte G van dat jaar.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

In april 2011 werd in Abcoude een deel van de stadionfilm opgenomen, die Meeuwis traditiegetrouw op grote schermen vertoont bij de start van zijn concerten. Zes jaar voor het verschijnen van zijn recente single 'Wat zou Elvis Doen' kroop Guus al in de huid van Elvis Presley.

Meeuwis' nieuwste single ‘Wat zou Elvis doen’ is geïnspireerd op het leven en de muziek van Elvis. Maar zijn bewondering is niet van de laatste tijd. “Ik vond Elvis al lang leuk. Hoewel die natuurlijk ook genoeg mindere keuzes heeft gemaakt.”

In 2011 improviseerde Guus Meeuwis het Elvis Presley-nummer 'That’s all right, mamma' tot ‘Het is wel goed, ons moeder’. De film was een muzikaal inkijkje in de familie Meeuwis. Niet wetende dat hij zes jaar later de muziek en het leven van Elvis opnieuw als inspiratiebron zou gebruiken.

Graceland
Een paar weken geleden maakte Guus nog een roadtrip door Tennessee in Amerika. “De steden Nashville en Memphis zijn natuurlijk doordrenkt van muziek en om inspiratie op te doen voor mijn nieuwe album wilde ik dat eens van dichtbij ervaren”, aldus Meeuwis.

Dat Guus in Memphis ook Graceland bezocht ligt voor de hand. De laatste dagen van de reis werden doorgebracht in een studio om nieuwe liedjes op te nemen waaronder het op Memphis geïnspireerde ‘Wat zou Elvis doen’.

'Komt wel goed ons moeder'
Dat Meeuwis een groot fan is van het werk van The King of Rock& Roll liet hij zes jaar geleden in 2011 ook al zien met de Brabantse vertolking van 'That’s all right, mamma'. Gelukkig hebben wij de beelden nog.

'Wat zou Elvis doen', staat volgende week ook op de playlist van de Groots met een zachte G standionconcerten in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.