Te kleine Benthe kon toch in de Python dankzij 'smokkelschoentjes'

30 mei 2017 om 18:49
nl
Achtbaan de Python in pretpark De Efteling was een onneembare vesting voor Benthe. Omdat ze te vroeg geboren was, viel Benthe een stuk kleiner uit dan haar leeftijdgenootjes. Ze was eigenlijk net te klein om in de Python te mogen, maar haar moeder verzon een list: 'smokkelschoentjes'.
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

Vanwege het 65-jarig jubileum van de Efteling halen we deze week met bezoekers bijzondere herinneringen op aan het park.

Nét te klein
De Efteling was het favoriete pretpark van Benthe. Uren kon zij zich uitleven in het sprookjespark. Er was alleen een probleem: de destijds 7-jarige Benthe was te klein om in achtbanen plaats te nemen. Om in achtbanen te gaan moet je 120 cm lang zijn, en Benthe was vier centimeter te klein. 

Ze droomde van een ritje in de spectaculaire achtbaanattractie De Python, maar waar haar vriendinnetjes zó konden doorlopen, moest Benthe noodgedwongen buiten wachten.

Speciale schoenen
De moeder van Benthe kon het niet langer aanzien en kocht speciale schoenen, die ervoor zorgden dat Benthe twee centimeter langer was. In die schoenen legde ze dikke zooltjes, die nog eens twee centimeter opleverden. "De teleurstelling was van haar gezicht af te lezen als ze als enige achterbleef. Daarom verzon ik deze list." Door de schoenen met hak en de zooltjes was Benthe eindelijk 120 was en dus kon zij eindelijk in de Python.

De moeder van Benthe: "Ik heb wel even mijn adem ingehouden toen zij in het stoeltje zat, maar gelukkig ging het allemaal goed." Door die speciale schoenen, steevast 'smokkelschoentjes' genoemd, kon Benthe ook in andere attracties zoals De Vliegende Hollander en Vogel Rok. "Ze had echt de dag van haar leven."

De Efteling bestaat woensdag 65 jaar. Op omroepbrabant.nl/efteling vind je meer bijzondere verhalen over Brabant's grootste attractiepark.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.