Schilders gered uit gondel onder HSL-spoorbrug Hollands Diep

30 mei 2017 om 19:14 • Aangepast 21 november 2020 om 00:49
nl
Twee schilders van Infraspeed zaten dinsdagmiddag urenlang vast in een werkgondel onder de HSL-brug over het Hollands Diep. De brandweer zette een speciaal reddingsteam in om de mannen te bevrijden. Vanwege de reddingsactie werd het treinverkeer op de hogesnelheidslijn stilgelegd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Volgens spoorbeheerder Prorail zaten de schilders sinds het begin van de middag vast in een schildersgondel. De gondel hangt onder de brug aan rails en kan heen en weer rijden. Tijdens het schilderen ging het voertuigjes kapot.

Reddingsmaatschappij
Onder meer het hoogtereddingsteam van de brandweer en de reddingsmaatschappij kwamen ter plaatse. Brandweerlieden zijn abgeseild naar de schilders. "Dat was een ingewikkelde klus, omdat het bakje in het midden van de brug hing", aldus een woordvoerder van Prorail.

Wachten op privacy instellingen...


De brandweer is vervolgens met de slachtoffers verder naar beneden gedaald. Ze zijn rond halfvijf met een reddingsboot naar de wal gebracht. Daar werden ze gecontroleerd door ambulancepersoneel. de schilders maken het goed, aldus de brandweer.

Wachten op privacy instellingen...


Geen Intercity Direct, wel gewone treinen
Het treinverkeer op de hogesnelheidslijn werd vanwege de reddingsactie stilgelegd. De Intercity Direct tussen Breda en Rotterdam rijdt daardoor niet. De 'gewone' intercity's en stoptreinen konden gewoon doorrijden, want die maken gebruik van een andere spoorbrug.

Prorail onderzoekt hoe en wanneer ze de schildersgondel aan de kant kunnen krijgen. Het scheepvaartverkeer en de treinen hebben geen last van het bakje. Het treinverkeer op het hogesnelheidsspoor rijdt naar verwachting om 19:00 uur weer.

BAM-Groep en Siemens
Infraspeed is een consortium dat bestaat uit grote bedrijven als de Koninklijke BAM Groep en Siemens.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.