Honderden kilo's explosieven in huis aan Paukeslag in Etten-Leur

30 mei 2017 om 18:20
nl
In het huis aan de Paukeslag waarbij maandagavond een schuur uitbrandde, liggen nog honderden kilo's aan explosieven. Volgens de politie zijn de spullen op dit moment niet gevaarlijk en worden ze woensdag door de EOD afgevoerd en op een veilige plek tot ontploffing gebracht. Tot die tijd wordt het huis bewaakt.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De 30-jarige bewoner is een verzamelaar van explosieven en munitie. De man had hier een ontheffing voor. De recherche heeft de vergunning in beslag genomen.

Onderzoek duurt voort
De politie onderzoekt wat er precies in de schuur lag en wat de man legaal in bezit mocht hebben. Het onderzoek bij het huis gaat nog zeker tot woensdag duren.

Tijdens de schuurbrand maandagavond werden meerdere explosies gehoord. Volgens de politie was er sprake van een gevaarlijke situatie, maar is dat gevaar geweken.

ZIE OOK: Explosieven en duikfles ontploft bij brand in schuur Etten-Leur

Naar de bewoner wordt een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Hij is verdachte, maar wordt in verband met zijn gezondheidssituatie op dit moment niet aangehouden.

Geschrokken
De buurt reageert geschrokken op de vondst. "Ik vind het heftig dat zoiets in een woonwijk is gevonden, zoiets maak je nooit mee! Het had goed fout kunnen aflopen", aldus een buurtbewoner.

Een andere buurtbewoner blijft er nog redelijk nuchter onder: "Ik hoorde harde knallen van wat leek op ontplofte gasflessen. Het bleek om zuurstofflessen voor duikers te gaan, de brandweer en politie waren wel super snel ter plekke, binnen vijf minuten, dat was echt goed"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.