Wie snapt dit verkeersbord in Breda? - Omroep Brabant

Wie snapt dit verkeersbord in Breda?

30 mei 2017 om 21:20
Foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Tom van der Put/SQ Vision Mediaprodukties
Verkeersborden zijn over het algemeen bedoeld om aan te geven aan welke regels je moet houden of om wat duidelijkheid te scheppen. Maar of automobilisten op de Tramsingel in Breda nu snappen wat de bedoeling is? Een tijdelijk verkeersbord roept daar nogal wat vragen op.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Het bord hangt ter hoogte van het winkelcentrum De Lunet. In de straat zijn op het moment werkzaamheden. Er komt een rijbaan bij, zodat het verkeer beter door kan rijden. Maar wat verkeersdeelnemers tot die tijd moeten doen?

Dat verkeersdeelnemers de Lunetstraat niet in mogen rijden, is nog te begrijpen. Maar verder? Mogen ze ook niet meer rechtdoor? Moeten ze over de andere rijbaan rechtdoor? Wij vinden het knap als mensen dit bord in één keer snappen.

'Wijst zich vanzelf'
“Dit bord bewijst maar weer eens wat een creatieve stad Breda is. Soms iets te creatief”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Volgens hem komt het er eigenlijk op neer dat mensen tijdelijk moeten spookrijden.

“Het bord kan inderdaad wat puzzelwerk zijn, maar eigenlijk wijst het zich vanzelf op de weg”, zegt hij.

Nieuwe wijk verzonnen
De bordenmakers in Breda zijn sowieso lekker bezig. Rond de wijk Hoge Vucht geldt een omleiding. Op de borden heet die wijk ineens Hoge Vlucht.

“Ik had gehoopt dat de berichtgeving geen hoge vlucht zou gaan nemen”, grapt de gemeentewoordvoerder. “De borden zijn door een aannemer geplaatst die daar ongeveer een week lang werkzaamheden uitvoert. We hebben 'm vandaag even geattendeerd op de door hem nieuw gecreëerde Bredase wijk.”
[Tweet:https://twitter.com/CorneSmit1912/status/869605775676715009]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...