Hardloper aangevallen door pitbull

31 mei 2017 om 10:05
nl
Een 50-jarige man uit Oosterhout is dinsdagavond rond negen uur tijdens het hardlopen in Geertruidenberg aangevallen door een pitbull. Dit gebeurde op de dijk aan de Centraleweg. Het slachtoffer raakte aan beide armen gewond en moest naar het ziekenhuis. De eigenaar ging volgens de hardloper er daarna met zijn twee honden vandoor.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

De man maakte zijn rondje in een natuurgebied aan de Donge toen hij een man en zijn zoon met twee pitbulls tegenkwam. Een van de honden was niet aangelijnd en viel de hardloper aan. Hij liep flinke verwondingen op aan beide armen. Volgens het slachtoffer bood de eigenaar van de hond aanvankelijk hulp aan. Toen het slachtoffer echter 112 belde, besloot de man er vandoor te gaan.

Later op de avond meldde de 53-jarige hondeigenaar uit Geertruidenberg zich bij de politie. Hij vertelde dat hij het slachtoffer had willen helpen, maar dat deze boos was weggelopen. Hij zou zijn honden voor de veiligheid in de auto hebben gezet. Toen is hij naar de plaats van het incident teruggegaan, maar had het slachtoffer niet meer aangetroffen.

De politie onderzoekt de zaak. Het slachtoffer heeft nog geen aangifte gedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.