Video

Agenten onwel na automatisch 'gasalarm' van pinautomaat

31 mei 2017 om 13:37
nl
Twee agenten zijn woensdagochtend onwel geworden door een gaslucht in een pand van de Rabobank aan de Voorstraat in Klundert. Ze kwamen ter plaatse nadat er een opvallende gaslucht was geroken. Meerdere gebouwen in de straat werden ontruimd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Inmiddels is gebleken dat de oorzaak een zogeheten gasalarm was, dat afging na een technische storing. In het onbemande pand van de Rabobank zit enkel een pinautomaat. 

De pinautomaat is uitgerust met een gaspatroon met CO2 (koolstofdioxide) dat automatisch leegloopt als er gas in de geldautomaat wordt gespoten, zoals dat vaak gebeurt bij een plofkraak.

Door een technische storing ging het 'gasalarm' onterecht af en liep het gaspatroon leeg. Ook de politie werd automatisch gealarmeerd.

Inademen CO2
De agenten werden onwel toen zij de ruimte betraden. Zij hebben volgens de Rabobank niets aan het inademen van de koolstofdioxide overgehouden. 

"Een boel commotie, maar goed, het valt allemaal mee", aldus de brandweer. Aanvankelijk werd er door de veiligheidsregio melding gedaan van een overval bij de geldautomaat, maar daar is dus nooit sprake geweest.

De pinautomaat is buiten werking gesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.