Video

Voor wie te ziek is voor Alpe d'Huzes is er de zusterdag Alpe d'Huzus

31 mei 2017 om 19:43 • Aangepast 21 november 2020 om 00:46
nl
Traditiegetrouw is op woensdag de Alpe d'Huzus. Een opwarmdag voor de grote dag van donderdag. Tijdens de Alpe d'Huzus fietsen of lopen mensen naar boven die zelf ziek zijn of ziek zijn geweest of geen zin hebben in de drukte tijdens de Alpe d'Huzes donderdag.
Profielfoto van Noel van Hooft
Geschreven door
Noel van Hooft

En voor de deelnemers van de Alpe d'Huzes is het een dag van de fiets poetsen, uitrusten, opwarmen en herdenken.

Wachten op privacy instellingen...


Baronie Cops
De politieagenten uit Rijen en omstreken zijn fit aangekomen in de Alpen. "Wij zijn er al vanaf zondag. De pijntjes zijn weg en woensdag pakken we een rustdag. Donderdag kunnen we knallen."

Cees gaat zes keer de berg op en moet dus extreem vroeg vertrekken. "De wekker staat woensdagnacht om halftwee. Ik wil voor die zes keer gaan", zegt hij vastberaden.

Tranen
In de sporthal op de berg wordt herdacht. Een enorme wand vol met liefdevolle kaartjes symboliseert de mensen waarvoor gefietst wordt. Het symboliseert hoop, liefde en verdriet. Emoties die tijdens het fietsevenement dichtbij elkaar liggen.

Wachten op privacy instellingen...


Een vrouw uit Helmond fietst donderdag samen met haar twee kinderen de Alpe d'Huzes. Hiermee willen ze een moeilijke periode na het verlies van hun man en vader afsluiten. "Na morgen kunnen we weer gaan leven", zegt ze met veel tranen en uiteindelijk een lach.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.