17 gewonden bij ongeluk met bus met scholieren uit Geldrop in Frankrijk

1 juni 2017 om 13:24 • Aangepast 21 november 2020 om 00:44
nl
Een bus met scholieren van het Strabrecht College uit Geldrop is donderdagmorgen op een vrachtwagen gebotst op de A16 in het Franse Bourbourg. Zeventien mensen zijn gewond geraakt, heeft burgemeester Berry Link van Geldrop-Mierlo gezegd tijdens een persconferentie. Eén slachtoffer raakte ernstig gewond.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De school en het ministerie van Buitenlandse Zaken spraken eerder over elf gewonde leerlingen en vijf docenten. De gewonde leerlingen zijn naar het ziekenhuis in Duinkerke gebracht.

ZIE OOK: Leerlingen in shock na busongeluk in Frankrijk: ‘Ze staren maar wat voor zich uit’

Volgens een woordvoerder van brancheorganisatie KNV was de buschauffeur na het ongeval nog wel aanspreekbaar en heeft hij zelf contact gehad met de busmaatschappij.

Toedracht
Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. Volgens Franse media zou de vrachtwagenchauffeur in slaap zijn gevallen. De vrachtwagen zou fors hebben afgeremd waardoor de bus achterop is geknald.

De ongedeerde scholieren zijn door Franse hulpdiensten met busjes opgehaald en naar een lokale school gebracht. Daar kregen ze een ontbijtje en zijn ze nagekeken. Het gaat om leerlingen van mavo-3. Er zaten zes begeleiders in de bus.

Ouders van de leerlingen verzamelen zich bij de school. Ze zijn geschrokken. Op school worden ze bijgepraat.

Wachten op privacy instellingen...


Rector Leenderd van der Deijl is erg geschrokken. “Ik werd uit bed gebeld en ben onmiddellijk hierheen gereden. Er is nog veel onduidelijk. We willen graag weten wat er precies is gebeurd.”

Iemand van de schoolleiding en het zorgteam zijn onderweg naar Calais ter ondersteuning. De betrokken busmaatschappij BBA Tours gaat ook met een bus die kant op, om de leerlingen op te halen.

Uitje naar Londen
De scholieren waren onderweg naar een uitje in Londen. De bus vertrok woensdagnacht rond halftwee vanuit Geldrop. Het ongeval gebeurde rond kwart voor vijf. De scholieren zouden donderdagnacht weer terugkeren naar Geldrop.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.