Thijs fietst voor zijn vader de Alpe d’HuZes en dankzij de WensAmbulance kan die er zelf bij zijn

1 juni 2017 om 12:25 • Aangepast 21 november 2020 om 00:44
nl
De afgelopen dagen zullen voor Johan Naalden uit Etten-Leur als een rollercoaster voelen. Vorige week dinsdag lag hij nog in het ziekenhuis. Een acute operatie stond op het programma, want er moest een hersentumor verwijderd worden. Toch kwam zijn wens uit: op de Alpe d'Huez staan als zijn zoon de monsterrit maakt. Speciaal voor hem.
Profielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Karlijn Houterman

Johan strijdt al een geruime tijd tegen kanker. Een groep vrienden en familieleden besloot daarom dit jaar mee te doen aan de Alpe d'HuZes als het team 'Naalden naar de top'.

Maar ondanks de ziekte, wilde Johan graag bij het beklimmen van die berg zijn. Daarom regelde de WensAmbulance Brabant een speciale rit naar de Alpe d'Huez.

Emotioneel op de berg
"Dinsdag werd ik nog geopereerd. Een uitzaaiing in mijn hersenen moest eruit worden gehaald. Toen ben ik maandag met de WensAmbulance hier aangekomen. Het is echt onbeschrijfelijk dat ik hier überhaupt kan zijn. Als ik ons team zo zie, dertien renners, dan word ik daar echt emotioneel van."

Johan staat geëmotioneerd op de berg. Vooral omdat zijn zoon Thijs meefietst, zo zegt Johan in een speciale live-uitzending over de Alpe d'HuZes. "Dat is geweldig. Echt niet te beschrijven. Hij doet het toch maar."

'Iets voor hem doen'
Thijs wil door zijn deelname graag iets betekenen voor zijn vader. "Het is ongeneeslijk. Maar ik wil toch iets doen voor hem."

De twee teams van Naalden naar de Top hebben al ruim 46.000 euro opgehaald.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.