Busongeluk is 'schok voor de gemeenschap', deel leerlingen later op de dag naar huis

1 juni 2017 om 13:36 • Aangepast 21 november 2020 om 00:44
nl
Een schok voor de gemeenschap. Zo omschrijft burgemeester Berry Link van Geldrop-Mierlo het busongeluk in Frankrijk. In de bus zaten naast de chauffeur vijftig leerlingen en vijf docenten van het Strabrecht College. Zeventien mensen zijn gewond geraakt. Eén van hen is zwaargewond, maar zou niet in levensgevaar verkeren. Onder de gewonden zijn twaalf leerlingen en vier docenten.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Rector Leenderd van der Deijl werd donderdagmorgen om vijf uur uit zijn bed gebeld. "Het drong snel door dat er iets heel ernstigs aan de hand was. We hebben onmiddellijk de ouders en het personeel ingelicht."

ZIE OOK: Leerlingen in shock na busongeluk in Frankrijk: 'Ze staren maar wat voor zich uit'

Dankbaar
Langzaam krijgt de school een beter beeld van de situatie. Leerlingen die ongedeerd bleven of slechts lichtgewond raakten, zijn opgevangen op een school in Bourbourg. "We zijn buitengewoon blij en dankbaar dat ze dit voor onze school doen", aldus Van der Deijl.

Wachten op privacy instellingen...

Een medisch team is vanuit Geldrop naar het ziekenhuis in Duinkerke vertrokken. "Dat team inventariseert hoe het gaat met de gewonden. Er is ook een team met twee leidinggevenden en een zorgcoördinator naar Duinkerke. Verder zijn twee ouders in alle vroegte naar Frankrijk vertrokken. Daar heb ik voortdurend contact mee."

ZIE OOK: 17 gewonden bij ongeluk met bus met scholieren uit Geldrop in Frankrijk

De mensen die voorin de bus zaten, zijn het zwaarst gewond. "Zij hebben de grootste klappen opgevangen", aldus Van der Deijl.

Naar huis
De leerlingen die in Bourbourg zijn opgevangen, worden later op de dag met een bus naar huis gebracht. Dit is de bus die eigenlijk naar Keulen zou rijden voor een ander schoolreisje. "Niet alle leerlingen willen met de bus terug. Zij worden opgehaald door hun ouders. Het is nog niet duidelijk hoeveel leerlingen er al terug gaan."

Wachten op privacy instellingen...


Het Strabrecht College krijgt ondersteuning van slachtofferhulp, maatschappelijk werk en jeugdgezondheidszorg. "Het is fijn dat we meteen die hulp kregen. Dit ongeluk zal nog een flinke tijd na-ijlen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.