Leerlingen in shock na busongeluk in Frankrijk: 'Ze staren maar wat voor zich uit'

1 juni 2017 om 18:02 • Aangepast 21 november 2020 om 00:44
nl
Leerlingen van het Strabrecht College zijn in shock. De scholieren zaten in een bus die donderdagmorgen op een vrachtwagen botste op de A16 bij de Franse plaats Bourbourg. "Ze zijn erg geschrokken. Sommigen staren maar wat voor zich uit", vertelt Humphrey Kanters, vader van een van de leerlingen.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Humphrey's dochter, de 15-jarige Phoebe, zat in de bus. Ze belde in alle vroegte naar haar vader om te vertellen dat hun bus achterop een vrachtwagen was gebotst. De chauffeur van die vrachtwagen zou in slaap zijn gevallen, waardoor de vrachtauto plotseling hard afremde.

'Ze zag het aankomen'
"Phoebe zag het al aankomen en kon zich schrap zetten", vertelt Humphrey. Een enorme klap volgde, daarna was het chaos. "Er zaten een aantal mensen bekneld en Phoebe zag mensen op de weg liggen. Vooral de buschauffeur en een aantal leerkrachten die voorin zaten zijn er slecht aan toe."

ZIE OOK: 17 gewonden bij ongeluk met bus met scholieren uit Geldrop in Frankrijk

Nadat Phoebe haar vader had gebeld, schoot ze anderen te hulp. "Ze bleef er redelijk nuchter onder, dat is nu eenmaal haar karakter. Later is ze alsnog naar het ziekenhuis gebracht. Ze raakte gewond aan haar arm en been, maar het ziet er gelukkig oppervlakkig uit."

Over het aantal gewonden bestaat nog onduidelijkheid. Volgens de burgemeester van Geldrop-Mierlo zijn er zeventien mensen gewond geraakt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken sprak eerder over elf gewonde leerlingen en vijf docenten.

Getraumatiseerd
De ongedeerde scholieren zijn naar een lokale school in de buurt gebracht. "Daar is hulp voor ze geregeld. Sommige leerlingen zijn getraumatiseerd."

Wachten op privacy instellingen...


ZIE OOK: Busongeluk is 'schok voor de gemeenschap', deel van leerlingen later op de dag naar huis

Busmaatschappij BBA Tours heeft een bus gestuurd om de ongedeerde leerlingen terug naar Geldrop te brengen. "Hoe dat precies gaat gebeuren, weten we nog niet. Niet iedereen wil nog in de bus stappen."

Wachten op privacy instellingen...


Rector Leenderd van der Deijl is erg geschrokken. "Ik werd uit bed gebeld en ben onmiddellijk hierheen gereden. Er is nog veel onduidelijk. We willen graag weten wat er precies is gebeurd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.