Video

Sterspeler Cyriel Dessers van NAC naar FC Utrecht: 'Hij was niet te houden'

1 juni 2017 om 16:45 • Aangepast 21 november 2020 om 00:44
nl
Cyriel Dessers verlaat NAC voor FC Utrecht. De Belgische spits tekent een contract voor drie seizoenen, met een optie voor nog een jaar. NAC zou enkele tonnen ontvangen voor de spits, zeker is dat de club een doorverkooppercentage heeft afgesproken met FC Utrecht.
Profielfoto van Ronald SträterProfielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Ronald Sträter & Fabian Eijkhout
Wachten op privacy instellingen...

Trainer Stijn Vreven weet dat hij een belangrijke speler kwijt is. "Cyriel heeft bewezen dat hij een killer is. Mede dankzij hem hebben wij de promotie behaald. Maar door er één speler uit te lichten doen we anderen tekort."

"Het is een aderlating", vervolgt Vreven zijn verhaal. "Maar hij gaat niet zomaar weg, hij gaat naar een club die Europees speelt. En wij worden er financieel beter van. We zijn alleen maar trots op deze transfer."

'Hij was niet te houden'
Technisch directeur Hans Smulders vindt de transfer van Dessers 'niet jammer'. "Ik volg Cyriel al jaren. Ik heb hem gezegd: ik hoop dat je ons naar de eredivisie schiet en ik hoop dat je met ons in de eredivisie blijft. En met ons doorgroeit. Want dat is onze droom, doorgroeien naar de subtop. Maar hij was niet te houden."

Wachten op privacy instellingen...

"Hij heeft het dusdanig goed gedaan dat er heel veel interesse was. We hebben er alles aan gedaan. Maar hij gaat nu naar een club die Europa League speelt en al jaren in de subtop van de eredivisie speelt.”

LEES OOK: Cyriel Dessers trots nadat hij met zijn hattrick promotie van NAC binnensleepte

'Altijd fan'
"Het was een seizoen vol ups-and-downs als ploeg, maar ik ben ontzettend gelukkig met wat we bereikt hebben. NAC is nu eindelijk terug waar het hoort", zegt Dessers. "Ook wil ik NAC en mijn ploegmaats bedanken voor de kansen die ze mij hebben gegeven. Dit is een jaar dat ik nooit meer zal vergeten. Ik zal voor altijd een fan zijn van deze club."

"Het doet me pijn om deze club en de supporters achter te laten, maar ik ben ook trots dat ik een nieuwe stap kan zetten. Dat was zonder jullie niet mogelijk geweest. Gelukkig komen we elkaar sowieso volgend seizoen weer terug in de eredivisie", aldus de spits die in vier wedstrijden in de play-offs zeven keer scoorde.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.