Video

Alle leerlingen Strabrecht College uit het ziekenhuis, bus onderweg naar Nederland

1 juni 2017 om 17:31 • Aangepast 21 november 2020 om 00:43
nl
De leerlingen die in het ziekenhuis lagen na het busongeluk bij de Franse plaats Bourbourg mogen allemaal naar huis. Drie docenten van het Strabrecht College in Geldrop en de chauffeur moeten nog wel in het ziekenhuis blijven. De rest is onderweg naar Nederland.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De school wilde graag dat alle leerlingen samen in een bus terug naar Nederland gingen. Dit is volgens het Strabrecht College goed voor de verwerking van het ongeluk. De bus is onder politiebegeleiding vertrokken.

Wachten op privacy instellingen...


"De kinderen hebben een hele heftige gebeurtenis meegemaakt. Als je ze stuk voor stuk weghaalt hier, is het verhaal niet afgesloten. Door gezamenlijk weg te gaan, probeert de school het meteen een stukje af te sluiten", vertelt Maikel van der Sanden, een vader die in Bourbourg was.

Wachten op privacy instellingen...


ZIE OOK: Leerlingen in shock na busongeluk in Frankrijk: 'Ze staren maar wat voor zich uit' 

Ouders naar Frankrijk
Sommige leerlingen wilden niet weer met een bus mee. Zij reizen terug met ouders die naar Frankrijk zijn gekomen. Op advies van Slachtofferhulp reizen de kinderen in de auto's in colonne achter de bus. De reis gaat over zo'n driehonderd kilometer.

Van der Sanden stapte donderdagochtend ook meteen in de auto. Volgens het Strabrecht College is er een 'handjevol' ouders naar Bourbourg gekomen. Het merendeel van de leerlingen reist met de bus naar huis.

Wachten op privacy instellingen...


De scholieren zaten donderdagmorgen in de bus die op een vrachtwagen botste op de A16. De chauffeur van die vrachtwagen zou in slaap zijn gevallen, waardoor de vrachtauto plotseling hard afremde. In totaal raakten er 22 mensen gewond. Eén van hen is zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.