Michael van Gerwen van individuele speler naar teamplayer: 'Uniek toernooi'

1 juni 2017 om 19:08
nl
Darts is in de meeste gevallen een individuele sport. Van donderdag 1 tot en met zondag 4 juni is dat even anders. Tijdens de World Cup of Darts strijden duo's om de eer. Michael van Gerwen komt samen met Raymond van Barneveld uit voor Nederland.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Van Gerwen noemt de World Cup of Darts een 'uniek toernooi'. Nederland wordt gezien als topfavoriet voor de eindzege. "Ik ben trots om uit te komen voor mijn land en een team te vormen met Raymond. Het zal een zwaar toernooi worden vanwege het format, maar ook vanwege de kwaliteit van de teams."

"Ons doel is altijd hetzelfde. We willen winnen. Als we ons beste darts spelen, dan moeten we de eindzege kunnen pakken", zegt Van Gerwen op de website van de PDC.

'Alleen koppelwedstrijden spelen'
In de eerste ronde speelt Nederland tegen Tsjechië. In die eerste ronde speelt men volgens het 'best of 9 legs-principe'. In de tweede ronde, de kwartfinale en halve finale wint het land dat als eerste twee wedstrijden wint. Er worden eerst twee individuele wedstrijden gespeeld (best of 7). Bij een gelijkspel volgt een beslissende duo-wedstrijd.

In de finale wint het land dat als eerste drie wedstrijden wint. Eerst zijn er twee individuele wedstrijden, dan een duo-wedstrijd en vervolgens - als er nog geen beslissing is gevallen - weer twee individuele wedstrijden.

Van Gerwen kan genieten van het andere format, maar zou het zelf anders doen. "Ik zou alleen koppelwedstrijden laten spelen. Het is immers een koppeltoernooi, dat maakt het uniek. Er zouden geen singlewedstrijden moeten zijn. Maar de keuze is niet aan mij, dus wij gaan ons gewoon focussen om die titel terug te winnen", zei hij tegenover LiveDartsNL.

[tweet:https://twitter.com/OfficialPDC/status/866967489942626305]

Verloren finale
Vorig jaar verloren Van Barneveld en Van Gerwen de finale van Engeland, waar Adrian Lewis en Phil Taylor. Het Engelse duo won in totaal vier edities van de World Cup of Darts.

Nederland won de andere twee edities. In 2014 was dat met Van Gerwen en Van Barneveld. In 2010 won Van Barneveld samen met Co Stompé het toernooi.

[youtube:https://youtu.be/K9KkuLhLTwQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.