Video

Alpe d’HuZes eindigt met noodweer en tien miljoen euro

1 juni 2017 om 21:31 • Aangepast 21 november 2020 om 00:43
nl
Wegens noodweer is de Alpe d’Huzes donderdagavond rond zeven uur stilgelegd. Door hevige hagel en onweersbuien moeten de deelnemers schuilen en worden ze door de organisatie opgehaald. Ondanks het tegenvallende einde is er ruim tien miljoen euro opgehaald voor de strijd tegen kanker.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

De organisatie laat weten dat de berg voorlopig is afgesloten voor auto’s zodat de deelnemers met busjes veilig kunnen worden opgehaald. Een Brabantse deelnemer heeft korte tijd vastgezeten in de skilift. Inmiddels zijn er 250 deelnemers per bus geëvacueerd, mede dankzij hulp van het Nederlandse leger. Deelnemers zijn in de kerk op bocht 7 en de grote zaal in Palais des Sports gaan schuilen.

Bliksem
Een deelnemer van het team Alpe du Best vertelt dat de gendarmerie de bus van het team confisqueerde om mensen van de berg te halen. Een motorrijder zou zijn geraakt door de bliksem.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


De saamhorigheidsrit, waarbij alle deelnemers met z’n allen nog één keer over de finish gaan, zal niet meer doorgaan. De bekendmaking van de eindstand is binnengehouden, er is ruim tien miljoen euro opgehaald.

Wachten op privacy instellingen...


Het definitieve eindbedrag wordt in oktober bekendgemaakt, omdat er nog acties doorlopen en toezeggingen worden gedaan. Vorig jaar werd er ruim elf miljoen euro voor het Alpe d'HuZes opgehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.