Zwaargewonde chauffeur nog in Frans ziekenhuis na busongeluk Strabrecht College, docenten naar huis

2 juni 2017 om 15:31
nl
Drie docenten van het Strabrecht College die gewond waren geraakt bij een busongeluk in Frankrijk hebben het ziekenhuis vrijdagmorgen verlaten. Ze brachten de nacht door in het ziekenhuis na het ongeluk op donderdagochtend. De buschauffeur ligt nog zwaargewond in een Frans ziekenhuis.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

De leerkrachten waren met leerlingen onderweg naar Londen, voor een schoolreisje.

Heupfractuur
In totaal raakten bij het ongeluk zeventien mensen gewond. De leerlingen en één docent keerden donderdagavond al terug in Nederland.

Een van de leerkrachten heeft een heupfractuur. Hij wordt vrijdag in Nederland geopereerd.

Buschauffeur zwaargewond
De bestuurder van de bus waarmee de leerlingen naar Londen zouden rijden, raakte bij de botsing zwaargewond. "Ernstiger dan wij dachten", vertelt afdelingsdirecteur Hans Abels. "Ik heb begrepen dat hij wel buiten levensgevaar is."

De chauffeur is donderdag meteen geopereerd. Hij heeft verschillende botbreuken opgelopen en reist pas na het weekend terug naar Nederland

De chauffeur is vaker betrokken bij schoolreisjes van het Strabrecht College. "Hij is een bekende van ons", bevestigt de afdelingsdirecteur. "Dat maakt het extra triest."

Abels heeft de indruk dat de leerlingen goed omgaan met wat is gebeurd, al realiseert hij zich dat de impact misschien later nog komt.

Toch galafeest
Het eindexamengala van het Strabrecht College gaat vrijdagavond gewoon door. Vanwege het busongeluk stond het feest even op losse schroeven. "Maar de wereld draait door, ook voor onze leerlingen", legt Abels uit.

"Als de afloop van het ongeluk heel dramatisch was geweest, zouden we het gala nooit hebben laten doorgaan. Maar gezien de omstandigheden valt het mee en dus hebben we gemeend dit toch door te moeten laten gaan. Al is het maar omdat leerlingen zich hier al soms twee jaar op verheugen."

Het programma van het gala wordt wel aangepast. Zo wordt de vuurwerkshow geschrapt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.