Jonge zwaantjes en eendjes dood in park Tilburg, waterkwaliteit vijver in orde

2 juni 2017 om 19:50
nl
In de vijver van het Kromhoutpark in Tilburg zijn verschillende jonge zwaantjes en eendjes overleden. De gemeente Tilburg onderzoekt de oorzaak van de plotselinge sterfte van de kuikens. De afgelopen dagen werden verschillende dode watervogels uit het water gehaald.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het exacte aantal dode dieren is niet bekend. “Omdat er een vermoeden bestond dat er iets mis zou zijn met de waterkwaliteit heeft het waterschap het water onderzocht. Uit die metingen zijn geen verontrustende waardes gebleken”, zegt een woordvoerster van de gemeente. De fontein in de vijver is uit voorzorg wel uitgezet.

Gissen
Over de doodsoorzaak is het voorlopig nog gissen. “Voedseltekort of een moederzwaan met territoriumgedrag zou ook een oorzaak kunnen zijn.” De zokm dieren meegenomen om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. In de loop van volgende week verwacht de gemeente daar meer over te kunnen zeggen.

Enige tijd geleden werden in de vijver zwanen en eenden door jongeren belaagd. Daar zijn nu geen aanwijzingen voor. “Er zijn hekken geplaatst en er is extra toezicht gehouden”, aldus de woordvoerster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.