Welke mascotte kan het beste dansen en het hardste rennen?

3 juni 2017 om 16:50 • Aangepast 21 november 2020 om 00:41
nl
Plutzke, de mascotte van Plus supermarkt Lutz in Tilburg, heeft zaterdag het NK mascotte in Tilburg gewonnen. Hij moest ervoor dansen, op de foto, meet en greeten met fans en hard rennen.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp
Wachten op privacy instellingen...

Andere mascottes zoals Benny Bollo, Tippy, Happy, Hoeffie en Lenny de Vos deden ook hun best, maar moesten toch echt hun meerdere erkennen in Plutzke.

Wachten op privacy instellingen...


Dertig deelnemers
Zo'n dertig mascottes van onder meer snoepfabrikant Haribo en voetbalclub Willem II deden mee om de beste mascotte van Nederland te worden. Het NK vond plaats in Tilburg op het terrein van Amarant tijdens het G-voetbalweekend. Het G-voetbaltoernooi is een 3-daags toernooi voor mensen met en zonder beperking. Ruim 550 mensen uit binnen- en buitenland strijden in het pinksterweekend mee voor de felbegeerde beker.

Wachten op privacy instellingen...


Hard tegen hard
De deelnemende mascottes werden zaterdag steng beoordeeld op verschillende onderdelen. Zo hadden ze een meet and greet met mensen onder toeziend oog van de vakjury. Ook moest er gedanst worden. Tijdens de dancebattle werd telkens een mascotte aangetikt die niet goed genoeg was. Degene die overbleef won de battle. Het ging hard tegen hard. Er werd zelfs gebreakdancet om de overwinning binnen te slepen.

Wachten op privacy instellingen...


Ondanks dat het niet meer zo heel heet was, was het toch behoorlijk warm voor de mannen en vrouwen in het mascottepak. Gelukkig hielden ze hun gezicht goed in de plooi en bleven ze lachen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.