Van Gerwen en Van Barneveld winnen World Cup of Darts, 'We kwamen om te winnen'

5 juni 2017 om 00:52 • Aangepast 21 november 2020 om 00:40
nl
Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben in Frankfurt de World Cup of Darts gewonnen. In de finale werd Wales met 3-1 verslagen. Het is de derde keer dat Nederland de World Cup of Darts in de wacht sleept. 'We kwamen hier om te winnen', zei Micheal van Gerwen na afloop. 'Onze grote kracht was de koppelwedstrijd.'
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In het eerste duel in de finale veegde Michael van Gerwen de vloer aan met Gerwin Price. De Welshman kreeg geen schijn van kans van de darter uit Gemonde.

Wachten op privacy instellingen...


Mark Webster verraste in het tweede duel Raymond van Barneveld. Na een 1-1 stand zag ‘Barney’ de overwinning steeds verder uit het zicht verdwijnen. Webster gooide beide ploegen weer in evenwicht, 4-1. 

Wachten op privacy instellingen...


Beslissing
In de koppelwedstrijd, de specialiteit van het Nederlandse duo, kwam Wales er niet aan te pas. De Nederlandse grootmachten gunden hun tegenstanders slechts één leg en wonnen afgetekend met 4-1. 

Wachten op privacy instellingen...


De beslissing viel in de vierde wedstrijd. Van Barneveld klopte Gerwyn Price met 4-2. Wales kwam daardoor op niet meer in te lopen achterstand.

Wachten op privacy instellingen...

Van Barneveld won in 2010 met Co Stompé de eerste editie van de World Cup of Darts. In 2014 veroverde hij met Van Gerwen de titel. De derde triomf zondag in Duitsland was goed voor een gezamenlijk geldbedrag van cira 69.000 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.