Hockeysters Den Bosch winnen EuroHockey Club Cup

5 juni 2017 om 23:54 • Aangepast 21 november 2020 om 00:38
De hockeysters van Den Bosch hebben maandag de EuroHockey Club Cup gewonnen. De dames versloegen in Den Bosch tegenstander UHC Hamburg met 2-1. Een mooi afscheid voor aanvoerster Maartje Paumen die de overstap maakt naar de Royal Antwerp Hockey Club.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Mariëlle Wijffelaars

Na tien minuten kreeg HC Den Bosch de eerste strafcorner van de wedstrijd. Paumen knalde de bal in de rechterhoek: 1-0. Eileen Hoffman zorgde voor Hamburg voor de gelijkmaker. De stand van 1-1 bleef lange tijd op het bord staan.

Feest in Den Bosch
Na de rust volgde een spannende wedstrijd waarin het spel redelijk gelijk opging. Maar Pien Sanders maakte snel een eind aan de onzekerheid en maakte de beslissende treffer: 2-1.

In het laatste kwart probeerden de Bossche hockeysters nog een derde goal te maken, maar dat kregen de dames niet meer voor elkaar. De stand bleef staan op 2-1 en na het fluitsignaal barstte het feest los bij het Bossche team.