Sandra Reemer (66) overleden aan borstkanker

7 juni 2017 om 09:08
nl
Zangeres en presentatrice Sandra Reemer uit Sint-Michielsgestel is dinsdag op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Reemer werd in 1972 bij het grote publiek bekend toen ze met haar zangpartner Andres meedeed aan het Eurovisiesongfestival. Ze behaalden een vierde plaats. Ze zou later nog twee keer Nederland vertegenwoordigen op dit muzikale evenement, in 1976 en 1979.
[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=U1M6DbTwj98]
 
Later in de jaren tachtig ging ze voor de televisie werken. Samen met Jos Brink presenteerde ze het programma Wedden Dat. Hij noemde haar altijd liefkozend 'kroepoekje' en hij was ook de enige die dat mocht.

ZIE OOK: Reacties op overlijden Sandra Reemer: 'Ik zal haar enorm missen'

Ambassadeur Lilianefonds
Sandra Reemer werd in 1950 geboren als Barbara Alexandra in het Indonesische Bandung. In 1958 vertrok het gezin Reemer naar Nederland en ging wonen in Sint-Michielsgestel.

Sandra Reemer is ook bekend vanwege haar ambassadeurschap voor het Lilianefonds in Den Bosch. Het Lilianefonds zamelt al jaren met andere organisaties geld in om kinderen wereldwijd een betere toekomst te bieden.

In 2006 werd Sandra Reemer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ze ontving het lintje als beloning voor haar werk voor het Lilianefonds en haar carrière als artiest. Het werd aan haar uitgereikt in Kasteel Maurick in Vught.

Teruggetrokken bestaan
Reemer leidde een teruggetrokken bestaan in Gemonde (gemeente Sint-Michielsgestel). Haar ouders, 97 en 99 jaar oud, staken dinsdagmiddag een kaarsje op voor hun overleden dochter in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.

Ook haar broer Frenk was daarbij aanwezig. "Ze heeft geprobeerd haar leven een andere soort invulling te geven. Ze heeft veel gelezen over milieu, over wat kruiden doen, over spiritualiteit. Dat heeft haar erg geholpen, zeker in deze laatste periode."

Op Facebook plaatste Reemer in maart een videoboodschap om iedereen te bedanken voor de vele reacties die ze kreeg vanwege haar ziekte.
[facebook:body:https://www.facebook.com/105340846192250/videos/1399950223397966/?pnref=story]

In de showbizzwereld wordt met veel ongeloof gereageerd op het overlijden van de zangeres.

ZIE OOK: 'Kwam aan als mokerslag', Sandra Reemer vertelt over borstkanker

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.