Deel van Haringvlietbrug laat los, Rijkswaterstaat waarschuwt voor drukte op A29

7 juni 2017 om 17:40 • Aangepast 21 november 2020 om 00:36
nl
De Haringvlietbrug bij Willemstad is woensdagochtend korte tijd helemaal afgesloten geweest vanwege meerdere ongelukken door een losgeraakt brugdeel. Een stalen plaat in het wegdek van de brug in de snelweg A29 liet los en kwam tegen twee auto's. Vanwege onderzoek van Rijkswaterstaat was de hele dag één rijstrook dicht, om zeven uur 's avonds was de weg weer helemaal open.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Het onderzoek was sinds woensdagochtend bezig. Rijkswaterstaat waarschuwde dat er ook nog tijdens de avondspits vanuit Rotterdam richting Bergen op Zoom maar één van de twee rijstroken open is en dat dit forse vertragingen op kon leveren. Dat gebeurde ook toen op de omleidingsroute via de A16 een ongeluk gebeurde.

Losgelaten plaat
De zogeheten stalen voegovergang zat aan het einde van het vaste deel van de Haringvlietbrug en kwam woensdagochtend door nog onbekende oorzaak los. De stalen plaat zat in het wegdek van één van de rijbanen van Rotterdam naar Bergen op Zoom.

Wachten op privacy instellingen...

De plaat vloog vervolgens tegen twee auto's aan. Eén bestuurder raakte bekneld in de auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

Een rijbaan dicht
De weg was richting Brabant ruim een uur helemaal dicht. Eén rijbaan is sinds elf uur weer open. De andere baan blijft gesloten in verband met het onderzoek naar het loskomen van die voegovergang.

De brug is in beide richtingen gestremd voor de hoge scheepvaart, laat Rijkswaterstaat weten. Overig scheepvaartverkeer kan wel onder de brug doorvaren. Hoe lang de stremming duurt, is niet bekend.

Omrijden
Automobilisten die onderweg waren van Rotterdam naar Bergen op Zoom kwamen in een file van zo'n vijf kilometer terecht. Dit leverde ruim een half uur vertraging op en verkeer kon daarom beter omrijden. Ook van Bergen op Zoom naar Rotterdam moesten automobilisten rekening houden met file.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.