19 jaar cel voor doodschieten politieagent Ferry Bakx

7 juni 2017 om 20:33
nl
De man die politieagent Ferry Bakx doodschoot op Bonaire heeft woensdag 19 jaar celstraf gekregen. Dit melden lokale media. De zes andere verdachten werden veroordeeld tot celstraffen van 12 tot 20 jaar. Bakx kwam oorspronkelijk uit Rijsbergen en werkte op het eiland. Een achtervolging op de bende overvallers werd hem fataal.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Het Openbaar Ministerie wilde de hoofdverdachte 25 jaar de cel in hebben, maar de rechtbank gaf hem een lagere straf omdat ze vindt dat hij berouw heeft getoond. Ook weegt mee dat hij niet eerder is veroordeeld.

ZIE OOK: Venezolaan in tranen na bekennen moord op Rijsbergse agent Ferry Bakx

Hogere straf voor opdrachtgever
De rechters hebben de opdrachtgever van de overval de hoogste straf gegeven. De 'criminele koppelbaas' uit Bonaire gaat 20 jaar de gevangenis is. Hij zocht via WhatsApp contact met 'klusjesmannen' uit Venezuela om overvallen en zelfs mogelijk een gijzeling te plegen op het Caribische eiland. Ook liet hij ze wapens en drugs meenemen.

De man heeft volgens de rechtbank gebruik gemaakt van het feit dat de Venezolanen gevoelig waren voor financiële prikkels. Hij heeft het zestal het vuile werk laten opknappen om zelf uit beeld te blijven.

Gewelddadige overval
Bakx werkte sinds 2013 als agent op Bonaire. Hij betrapte de Venezolaanse overvallers in augustus 2016 op heterdaad tijdens een gewelddadige overal op een vakantiehuis.

In het huis verbleef een gezin uit Wilbertoord. Bij een achtervolging die daarop volgde, werd de agent van achteren in zijn hoofd en rug geschoten. Hij overleed kort daarna.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.