Video

Máxima op bezoek bij 'Oscarwinnaar' Tobroco in Oisterwijk

8 juni 2017 om 13:11 • Aangepast 21 november 2020 om 00:35
nl
Het is was een bijzondere ochtend voor Tobroco in Oisterwijk. Koningin Máxima nam een kijkje in het bedrijf. “Dit maak je maar één keer mee in je leven”, zegt Toine Brock, trotse eigenaar van het bedrijf.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer
Wachten op privacy instellingen...

De koningin kwam langs, omdat het bedrijf vorig jaar de Koning Willem I prijs won. “Het is een soort Oscar voor bedrijven. Wij waren vorig jaar het beste midden- en kleinbedrijf. Máxima is erevoorzitter en bezoekt ons daarom vandaag”, legt Toine uit. Tobroco kreeg de prijs onder andere voor duurzaamheid en innovatief ondernemerschap.

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: Tobroco wint 'Oscar voor bedrijven', Máxima reikt 'm uit

Al de hele week was het bedrijf bezig met het bijzondere bezoek. “Ik heb al de hele week zenuwen. De politie rijdt veel rond om te veiligheid te controleren.” Zo liet Toine eerder op de dag weten. Het leefde dus ontzettend onder Brock en zijn ruim 180 medewerkers

ZIE OOK: Is koningin Máxima gek op Brabant? In 2016 bezoekt ze ons vaker dan ooit!

En met zo veel man aan personeel moest ook goed geoefend worden voor het fotomoment. “Die foto hangt voor eeuwig in het kantoor. Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat alles er goed op staat en de grote mensen bijvoorbeeld niet vooraan staan”, lacht hij.

Wachten op privacy instellingen...

Paardrijden
Het bedrijf maakt grote machines en die worden vandaag dan ook vol trots aan de koningin getoond. “We hebben een gedeelte afgezet waar we zes machines kunnen laten zien”, vertelt hij. “En ik begrijp dat de drie dochters ook paardrijden. Nu verkopen wij ook veel machines aan maneges, dus die staan er ook tussen.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.