Acteur Mike Weerts is 'SuperPa' in zijn eerste kinderboek

8 juni 2017 om 17:47
nl
Acteur Mike Weerts brengt samen met schrijver Stefan Veroude zijn eerste kinderboek uit met de titel 'SuperPa'. De dagelijkse gebeurtenissen met zijn twee jonge kinderen waren de bron van inspiratie. De meeste verhalen in het boek zijn daarom waargebeurd, 'maar wel spannender gemaakt hoor', vertelt de acteur.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De acteur is bekend van rollen in onder andere Voetbalvrouwen, De bende van Oss en Het Bombardement. Naast acteren is hij ook druk als vader van twee jonge kinderen: Joes van twee en Ties van bijna vier.

Supervader
Daarom vroeg Veroude hem om als 'supervader' de hoofdpersoon in een nieuw boek te worden. "Het boek bestaat uit 52 verhalen, voor elke week een verhaal dus", legt Weert uit.

Alle verhalen zijn gebaseerd op gebeurtenissen met zijn kinderen. "Afgelopen jaarwisseling heb ik bijvoorbeeld voor het eerst vuurwerk met ze afgestoken. Eén van de verhalen in het boek gaat dus over pa die vuurwerkpijlen wil afschieten maar dat het helemaal misgaat en de pijlen alle kanten opschieten. Dat is dus niet helemaal zo bij mij gegaan", vertelt de schijver lachend.

Volgens Mike Weerts is het boekje vooral leuk voor kinderen tussen de vier en acht en perfect om voor te lezen. Want in alle vaders schuilt volgens de schrijvers een SuperPa. Het boek is vanaf 10 juni te koop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.