Video

87-jarige Jo stopt met verkopen van eieren en nu is er een eierautomaat

8 juni 2017 om 19:49 • Aangepast 21 november 2020 om 00:34
nl
'Een ei hoort erbij', zeggen ze wel eens en vers van de boer zijn ze nog het lekkerst. Dat weten ze ook in Reusel, want daar worden ze al 63 jaar verkocht aan huis bij Jo van den Borne. Daar komt nu een einde aan: Jo is gevallen en nu staat er een eierautomaat.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

Sinds 1954 verkocht Jo eieren in het winkeltje aan huis. Ze is nu 87 en na een valpartij een paar weken geleden besefte ze dat het tijd werd om te stoppen.

"D'r staat nu een eierautomaat", vertelt ze. "Dat is heel anders, ik zal het zeker missen."

Wachten op privacy instellingen...

Het was altijd de zoete inval bij Jo, die eigenlijk door iedereen in Reusel 'oma' wordt genoemd. Op een gewone dag kwamen er gerust vijftig klanten binnen.

"Allemaal lieve klanten. Ik heb nooit moeite met iemand gehad en er komen veel verschillende mensen binnen. En ja, dan ben je inderdaad altijd op de hoogte van de laatste roddels", vertelt ze lachend.

Nalatenschap
Eieren verkopen ze nog steeds bij Van den Borne. Jo en haar man begonnen het bedrijf ooit met honderdtwintig kippen. Inmiddels is het in handen van de kleinzoon en die heeft er tachtigduizend.

Die leggen natuurlijk genoeg eieren om de nieuwe automaat te vullen. Klanten kunnen dus nog steeds verse eieren komen halen.

Bakje koffie
Het winkeltje blijft nog wel open voor de ouderen die iets minder goed met de automaat om kunnen gaan. Ook voor speciale klanten, die komen naast eieren ook een bak koffie halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.