'Over degradatie wordt niet gesproken', cruciaal weekend voor hockeysters MOP

9 juni 2017 om 00:58
nl
De hockeysters van MOP uit Vught staan voor een cruciaal weekend. Zaterdag wacht de confrontatie met Nijmegen. Die wedstrijd moet gewonnen worden om uitzicht te huoden op lijfsbehoud in de hoofdklasse. Bij verlies is degradatie onvermijdelijk aangezien afgelopen zaterdag met 2-1 werd verloren.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Waar de dames van MOP in de eerste seizoenshelft nog redelijk presteerden, was het verval na de winterstop groot. Het resultaat: slechts twee punten in de tweede seizoenshelft en een elfde plek. Twee weken voor het einde van de competitie wist MOP dat deelname aan de play-outs onvermijdelijk was.

Blessures en pech
MOP begon het seizoen met tien nieuwe speelsters. Elf dames vertrokken uit Vught. Blessures en pech zorgden voor de enorme terugval. “We kregen te maken met druk. Als het dan niet lekker loopt, is het moeilijk om naar vastigheden te zoeken”, verklaart coach Karel Alferink.

De play-outs worden gespeeld via het best-of-threeprincipe. Afgelopen zaterdag was Nijmegen met 2-1 te sterk voor MOP. De hockeysters uit Vught moeten komende zaterdag in eigen huis winnen om er een beslissingsduel uit te slepen. “Dat we verloren was vervelend. We kregen de doelpunten op verkeerde momenten tegen, terwijl we de betere ploeg waren.”

Positief
Alferink ziet de kansen voor zijn ploeg daarom positief in. “We zijn nu aan de omstandigheden van de play-outs gewend. Hopelijk kunnen we vrijuit hockeyen. Als we iets rustiger zijn, schat ik onze kansen zaterdag hoger in dan die van Nijmegen.”

Met een doemscenario is Alferink niet bezig. “We zijn alleen gefocust op de wedstrijd, praten niet over degradatie. Als we winnen, zijn de kansen zondag gelijk.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.