Marianne Vos breekt sleutelbeen bij val en raakt tweede plek in Women's Tour kwijt

9 juni 2017 om 20:30 • Aangepast 21 november 2020 om 00:32
nl
Marianne Vos heeft vrijdag haar sleutelbeen gebroken bij een valpartij in de derde etappe van de Women's Tour in Groot-Brittanië. De wielrenster uit Babyloniënbroek reed de etappe nog wel uit, maar ging na de finish meteen naar het ziekenhuis voor onderzoek.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Uit onderzoek bleek dat Vos haar rechtersleutelbeen heeft gebroken. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor haar deelname aan het NK en de Giro d'Italia, waar ze deze maand aan deel zou nemen.

Wachten op privacy instellingen...

Vos kwam door de valpartij op achterstand binnen en is daardoor haar tweede plek in het algemeen klassement kwijt. Ze staat nu vijfde.

Podiumplek Van Dijk
Ellen van Dijk haalde vrijdag een podiumplaats. De 30-jarige renster van Team Sunweb eindigde in Royal Leamington Spa als derde in de sprint, achter de Australische winnares Chloe Hosking en de Britse Alice Barnes.

In het algemeen klassement steeg Van Dijk naar de tweede plaats. De tijdritspecialiste nam die plek over van Marianne Vos.

Wachten op privacy instellingen...


Van Dijk heeft een achterstand van 1 minuut en 31 seconden op de Poolse leidster Kasia Niewiadoma. Die ploeggenote van Vos had woensdag met een indrukwekkende solo de macht gegrepen in de Women's Tour, die nu nog twee etappes telt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.