'Alleen bezorgde appjes, verder niets meegekregen van terreurdreiging bij concert Guus Meeuwis'

10 juni 2017 om 08:46 • Aangepast 21 november 2020 om 00:31
nl
"Mijn zusje appte me met de vraag of alles goed was", vertelt een meisje na het Groots-concert van vrijdagavond in het Philips Stadion in Eindhoven. "Ja, hoezo?, vroeg ik haar. Toen vertelde ze me over de terreurdreiging bij het stadion. Maar daar had ik niets van meegekregen. Ik zat midden in het stadion. Ik wist niet wat er aan de hand was."
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Bij het stadion werd vrijdagavond een Amsterdammer opgepakt. Hij staat bij de politie bekend als geradicaliseerd en was aan het filmen bij het stadion. De man had geen kaartje en kon niet goed uitleggen wat hij daar deed. De politie-inzet bij het stadion werd daarop opgeschaald, maar toch was er van onrust bij het publiek geen sprake.

Nummers verlengd 
De jonge concertbezoekster schrok wel van dat bericht. "Ik dacht: o nee, niet hier. Ik ken best veel mensen die er nu zijn." Maar in het stadion bleef alles rustig.

"De politie verzocht ons het concert met een aantal nummers te verlengen en de mensen nog even bij ons te houden", liet het management van Guus Meeuwis weten. "Dat hebben wij gedaan." Guus speelde aan het eind van zijn concert een aantal nummers voor een tweede keer. Dat werkte. De vuurwerkshow aan het einde van het concert werd geschrapt.

'Niemand deed er iets mee'
"Ik heb echt niets van gemerkt van terreurdreiging", vertelt een ander meisje. "Volgens mij ook niemand om mij heen, want niemand deed er iets mee. Ik heb wel gehoord dat iemand het zei. Ik heb ook appjes gekregen, maar iedereen ging gewoon door. De sfeer was nog steeds goed."

"Het enige wat ons opviel, was de helikopter die boven het stadion vloog", vertelt een vrouw. Die helikopter zou ook tuinen in de omgeving van het stadion hebben afgespeurd. "Maar ik heb alleen op Guus gelet", vult een man aan.

Overtrokken
"We kregen wel allemaal appjes binnen met vragen", vertelt een vrouw. "Is het erg? Is de taxi er al? Zijn jullie al weg? Maar wij wisten van niks... Ik vind het allemaal wat overtrokken. Of we zijn al gewend aan zoveel politie, ik weet het niet."

Wachten op privacy instellingen...

De grote hoeveelheid politie-agenten was opgeroepen uit voorzorg, legt een politie-woordvoerder uit. "We hebben opgeschaald om elk risico uit te sluiten en de orde en rust in de stad te bewaren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.