50e Groots-concert van Guus Meeuwis met extra politie-inzet

10 juni 2017 om 21:45
nl
Het vijftigste Groots met een zachte G-concert van Guus Meeuwis ging zaterdagavond gewoon door. Wel had de politie extra middelen ingezet voor de veiligheid van bezoekers. Vrijdagavond was er tijdens en na het concert veel politie op de been vanwege mogelijke dreiging.
Geschreven door

De zanger liet 's ochtends al weten dat hij gewoon te zien en horen was in het Philips Stadion. Ook zijn concerten op zondag en dinsdag gaan door.

Politiehelikopter
Een 29-jarige man uit Amsterdam werd vrijdagavond aangehouden toen hij aan het filmen was bij het Philips Stadion. De ‘geradicaliseerde' man had geen verklaring voor zijn gedrag en had geen kaartje. Er waren veel agenten in het centrum van Eindhoven en ook een politiehelikopter vloog lange tijd boven de stad.

De Amsterdammer zit zaterdagavond en -nacht nog vast. Zondag wordt gekeken of hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Beveiliging is topprioriteit
In aanloop naar de concerten werd al bekendgemaakt dat de veiligheidscontroles flink waren uitgebreid en dat de beveiliging topprioriteit is. Naar aanleiding van de gebeurtenissen van vrijdagavond, zal de politie de komende dagen nog meer veiligheidsmaatregelen nemen.

Zaterdagmiddag is er overleg geweest tussen burgemeester, politie en openbaar ministerie. Zij vonden het verantwoord om de concerten door te laten gaan, zo meldde de gemeente op haar website. Bezoekers hadden wel te maken met langere wachttijden. Dit kwam door de aangescherpte veiligheidsmaatregelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.